Svjetski dan filozofije uz Filozofski café

Četvrtak, 16. studenog, bio je rezerviran za Filozofski café koji se već peti put održava u našoj školi. Oblik je to razgovora u kojem više grupa raspravlja o pojedinoj temi te istu oplemenjuje vlastitim iskustvom i mišljenjem ispijajući kavu, što doprinosi ugodnoj i opuštenoj atmosferi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 11. 2017. 22:30

Nova STEM subota u znaku predavanja

U subotu, 18. studenog, našu školu posjetila je doc. dr. sc. Franka Miriam Bruckler, profesorica s Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, i održala predavanje o (zlo)uporabi grafičkih prikaza podataka. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 11. 2017. 11:36

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Učenici 2.e, 2.f i 2.g razreda s profesoricom Andrejom Talan obilježili su Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i 17. studenog pridružili se povorci sjećanja te zapalili svijeće za sve poginule i nestale. S mislima o herojskom gradu Vukovaru, samo je jedna misao prolazila glavom: „Ne ponovilo se!"

Nikolina Bujanić, 1.e

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 11. 2017. 11:33

Završnica projekta „Volontiranje u školskom sportu”

Od 2. do 7. studenog u Zagrebu je održan posljednji sastanak u sklopu Erasmus+ projekta Volontiranje u školskom sportu na kojem su sudjelovali naši predstavnici, Ana Marija Radošević i Ervin Nedeljko, učenici drugog razreda. Cilj sastanka bio je osvrnuti se na njihove aktivnosti u Budimpešti, Poreču i Clermont-Ferrandu te završna evaluacija projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 14. 11. 2017. 19:56

Gomila knjiga, gomila gimnazijalaca

 

U subotu, 11. studenog 2017. godine, gimnazijalci su u velikom broju posjetili 40. međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber. Ova najveća manifestacija na jednom je mjestu okupila bogat književni, kao i izdavački program. Sajam je održan u prostorima Zagrebačkog velesajma gdje su razni nakladnici izložili knjige po pristupačnim cijenama. Na kraju ovog napornog dana svatko je, unatoč gužvi, uspio pronaći knjigu za sebe.

Andreja Matjačić 2.d

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 12. 11. 2017. 15:26

Posjet kustosa iz Arheološkog muzeja Zagreb Gimnaziji

Kustosi iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, na poziv profesorice povijesti Marije Borko, posjetili su našu Gimnaziju u ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 31. 10. 2017. 20:04

Zanimljiva STEM subota

Ove subote, 28. listopada, STEM-ovci su ponovno iskoristili priliku sudjelovati na radionicama fizike, koje je pripremila prof. Melita Sambolek, zatim biologije, na radionicama kod prof. Žaklin Lukša i matematike koje je vodila prof. Tamara Srnec. Pokazali su kreativnost i međusobnu suradnju, izvodili razne pokuse i istraživanja. Za kraj je profesor Krešimir Trojko pripremio pub kviz za sve STEM-ovce.

 

Laura Novak, 1.e

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 29. 10. 2017. 14:21

Gimnazijalci ponovno uspješni u atletici

Natjecanjem u Prelogu naši su sportaši, županijski prvaci u krosu, trčanjem uspjeli izboriti nastup na državnom Natjecanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 10. 2017. 10:53

Posjet Gimnaziji Karlovac

U četvrtak, 26. listopada, 30 učenika posjetilo je našu prijateljsku Gimnaziju Karlovac u pratnji nekoliko profesora. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 10. 2017. 10:45

Insula u Gimnaziji

Biblioteka Insula već duži niz godina okuplja kvalitetne međimurske pisce i, uz financijsku pomoć Grada Čakovca, objavljuje njihova djela.

U prigodi obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 26. listopada 2017. godine u našoj je Gimnaziji održano predstavljanje knjiga izdanih u novom kolu kojem su prisustvovali učenici drugih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 10. 2017. 10:42

Bivši gimnazijalac predstavio studij u Nizozemskoj

Sve više učenika odlazi studirati u strane države, no kako takvo iskustvo zapravo izgleda objasnio nam je bivši gimnazijalac Jakov Rojko. Student druge godine fakulteta Avans u gradu Bredi u Nizozemskoj kratko nam je predstavio svoju novu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 16. 10. 2017. 21:13

Gimnazijalci na HONI-ju

Ove je subote, 14. listopada 2017., održano prvo kolo Hrvatskog otvorenog natjecanja u informatici. Riječ je o trosatnom rješavanju osam problemskih zadataka u nekom od ponuđenih programskih jezika, a organizira ga Hrvatski savez informatičara već dvanaestu godinu zaredom za učenike osnovnih i srednjih škola. Nastupili su i naši gimnazijalci u suradnji s Međimurskim informatičkim klubom u prostorijama Tehnološko inovacijskog centra Međimurje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 16. 10. 2017. 20:57

Radionica o Topoteci

Naši partneri iz Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu 16. su listopada u kabinetu povijesti održali zanimljivu radionicu o Topoteci – online usluzi namijenjenoj dijeljenju starih fotografija iz privatnih kolekcija te njihovom smještanju na karti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 16. 10. 2017. 20:52

Sjajni rezultati gimnazijalaca u atletici

U srijedu, 11. studenoga na stadionu SRC Mladost u Čakovcu održano je još jedno županijsko Natjecanje iz atletike za učenike osnovnih i srednjih škola. Uz 400 drugih učenika na natjecanju su sudjelovali i učenici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 10. 2017. 21:34

Župan nagradio najbolje mentore

Povodom Svjetskog dana učitelja župan Međimurske županije, Matija Posavec, uručio je nagrade najboljim mentorima u prošloj godini.  Svečanost je održana 9. listopada u Centru za kulturu Čakovec, a među nagrađenima bio je i velik broj profesora naše škole. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 12. 10. 2017. 15:14

Kviz za Svjetski tjedan svemira

Povodom Svjetskog tjedna svemira ovog utorka, 10.listopada, u našoj se školi održao pub kviz na temu astronomije.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 11. 10. 2017. 08:14

Dan učitelja u Hrvatskoj Kostajnici

Niti ružno vrijeme nije moglo obeshrabriti pedesetak zaposlenika Gimnazije J. Slavenskog da Međunarodni dan učitelja obilježe u petak, 6. listopada, odlaskom na druženje u Sisak i Hrvatsku Kostajnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 8. 10. 2017. 16:04

Svečani oproštaj od gostiju iz Poljske

Nakon što su u srijedu prošetali sunčanim ulicama našega glavnog grada, posjetili Arheološki muzej, Hrvatski državni arhiv i Muzej prekinutih veza, predzadnji dan svojeg boravka u Hrvatskoj gosti iz Poljske započeli su razgledavanjem Muzeja Međimurja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 5. 10. 2017. 18:57

Učenici iz Poljske posjetili Varaždin

U sklopu razmjene učenika u Hrvatskoj trenutno boravi 15 učenika iz Poljske. Nakon što su upoznali županiju u kojoj se nalaze, zadaća gimnazijalaca i profesora bila je odvesti naše goste izvan granica Međimurja te im dočarati ljepote susjedne Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 10. 2017. 11:59

U zdravom tijelu zdrav duh!

Lijepo i sunčano vrijeme gimnazijalci su u ponedjeljak, 2. listopada, iskoristili za tjelovježbu na otvorenom i istrčali školski jesenski kros kojim su se pozdravili od ljeta i sportski dočekali jesen. Staza se protezala duž školskog igrališta, djevojke su trčale 800 m, a mladići 1000 m.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 10. 2017. 11:43

Učenici iz Poljske u posjetu Gimnaziji

Poznato je da je naša škola uključena u brojne projekte koji uključuju putovanja i stjecanje novih iskustava. Ovaj put, u još jednoj razmjeni učenika, došao je red na učenike drugih razreda čakovečke Gimnazije. U petak, 29. rujna, petnaest gimnazijalaca ugostilo je svoje vršnjake iz Poljske na tjedan dana. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 3. 10. 2017. 11:57

Učionice 9 i 13 dobile su novo ruho!

Zahvaljujući CARNetovom pilot-projektu pod nazivom Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola, naša je škola u ponedjeljak, 18. rujna 2017. godine, dobila opremu za dvije digitalne učionice i 30 tableta za učenike.

Gimnazija je time među 10 % škola u Republici Hrvatskoj u kojima se pomoću ovog projekta uspostavlja sustav škola u kojima se informacijsko-komunikacijska tehnologija adekvatno primjenjuje.

Nije svaki ponedjeljak loš!

Antonija Mrla, 4.f 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 9. 2017. 14:48

Gimnazijalci obilježili Europski tjedan sporta

Ove je godine naša Gimnazija sudjelovala u plesnom događaju FlashMOVE koji se održao u srijedu, 27. rujna, na Trgu Republike u Čakovcu s početkom u 11 sati, a u sklopu trećeg po redu Europskog tjedna sporta i NowWeMOVE kampanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 9. 2017. 18:22

Jezici su naša budućnost

Poznata izreka Koliko jezika govoriš, toliko vrijediš u današnje se vrijeme pokazuje točnom jer teško ćemo uspjeti u bilo čemu u životu ako ne znamo barem engleski ili njemački. Zato se svake godine, počevši s 2001., 26. rujna obilježava Europski dan jezika čiji je cilj poticati cjeloživotno učenje jezika, bilo u školi ili izvan nje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 26. 9. 2017. 22:25

Gosti iz Španjolske posjetili Gimnaziju

Posljednjih nekoliko dana imali smo priliku ugostiti učenike prijateljske škole iz španjolskog grada Murcije. U okviru projekta „Tridesetogodišnji rat“, pod vodstvom profesorica Marije Borko i Martine Mavrek te profesora Miroslava Gakića, osmero naših učenika iz 4.a razreda, Lea Brgles, Lorena Kraljić, Klara Perčić, Rahela Šafarić, Kristina Turk, Petar Bek, Ivan Mesarić te Patrik Posedi, ugostilo je naše goste na četiri dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 9. 2017. 22:44

Vinka Holjevac i David Miser sudjelovali u Floti mira "Mirno more"

Ovogodišnja Flota mira „Mirno more" održana je od 16. do 23. rujna. „Mirno more" projekt je koji okuplja i potiče djecu i mladež različitog etničkog i socijalnog porijekla na aktivnosti vezane uz more. Svake godine broj sudionika raste, a ove je godine sudjelovalo čak 95 brodova. Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec predstavljalo je dvoje naših učenika, Vinka Holjevac iz 3.a i David Miser iz 4.f razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 9. 2017. 22:33

Gimnazijalci pogledali predstavu "Pun kufer"

U četvrtak, 21. rujna,  učenici prvih, trećih i četvrtih razreda  Gimnazije Josipa Slavenskog gledali su predstavu Pun kufer  u Centru za kulturu u Čakovcu u izvedbi dvojice glumaca – Matka Buvača i Andre Damiša. Oni su  osnovali  Kontrast teatar i cilj im je raditi predstave koje prikazuju aktualne probleme u našem društvu. Takva je i predstava Pun kufer. Tekst  je napisala naša poznata i priznata književnica Kristina Štebih, a redateljica je Barbara Rocco.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 9. 2017. 09:28

Početak nove školske godine u Gimnaziji

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec ponovno je otvorila svoja vrata i toplo dočekala nove učenike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 9. 2017. 22:50

Obavijest o početku školske godine

Nastava u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine. Prvi, treći i četvrti razredi nastavu imaju ujutro s početkom u 7.20 sati, a drugi razredi popodne u 13.15 sati. Želimo svima uspješnu novu školsku godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 8. 2017. 14:40

Najbolji maturanti kod župana

Maturante naše županije koji su postigli najbolje rezultate na državnoj maturi međimurski župan Matija Posavec primio je u svom uredu 25. srpnja, a među najboljima našli su se i naši Sebastijan Kocen koji je ostvario 100% na maturi iz engleskog i Alojzije Košić koji je briljirao na maturi iz biologije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 7. 2017. 00:12

Lukas Novak srebrni u Brazilu

Maturant prirodoslovno-matematičke gimnazije, Lukas Novak, ostvario je izuzetan uspjeh na 58. matematičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 24. srpnja u Rio de Janeiru u Brazilu osvojivši srebrnu medalju.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 7. 2017.

Mihael Pristav dio brončane ekipe na natjecanju u Kini

Šesteročlana hrvatska ekipa, dio koje je i učenik prvog razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Mihael Pristav, osvojila je brončanu medalju na međunarodnom natjecanju mladih prirodoslovaca International Young Naturalists' Tournament (IYNT) 2017.  u Nanjingu u Kini na kojem je sudjelovalo 18 ekipa iz različitih zemalja svijeta.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 7. 7. 2017. 11:33

Rotary klub Čakovec nagradio našeg Filipa Bacingera

Naš Filip Bacinger, maturant prirodoslovno-matematičke gimnazije, svojim je izvrsnim rezultatima tijekom gimnazijskog školovanja osigurao nagradu Rotary kluba iz Čakovca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 7. 2017. 10:17

Dodijeljene Nagrade Zdenko Barbarić najkreativnijim maturantima

Po trinaesti put Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec nagradila je najkreativnije maturante za rad i zalaganje u izvannastavnim aktivnostima Nagradom Zdenko Barbarić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 30. 6. 2017. 12:57

Dodjela Oskara znanja 2017.

Danas, 29. lipnja 2017. godine, u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je svečana dodjela Oskara znanja učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u organizaciji AZOO-a, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatske zajednice županija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 29. 6. 2017. 21:13

Učenici kao dio umjetničke koreografije

Gimnazija je 26. svibnja 2017. godine ugostila suvremenu plesnu umjetnicu Anu Kreitmeyer. Ana Kreitmeyer predstavila nam je metode i materijale koje su koristili umjetnici tijekom 60-ih i 70-ih godina kao dio aktiviranja publike i zajednice te kritike društveno-političkog sustava.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 5. 2017. 15:18

Gimnazijalci volonteri

Tjedan volontiranja naša škola obilježila je predavanjem učenika naše Gimnazije i članova Udruge Zora. Predavanje se održalo u petak, 2. sat poslijepodnevne smjene, a prisustvovali su učenici 3. razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 5. 2017. 13:35

Projekt „Croatica za djecu i mlade“

U petak, 26. svibnja, u našoj je školi predavanje održala prof. dr. sc. Anđela Frančić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta Croatica za djecu i mlade

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 5. 2017. 13:32

Izložba „Autoportret“

Naša Gimnazija otvorila je vrata bivšoj profesorici likovne umjetnosti Priski Kulčar te njenoj vrlo zanimljivoj izložbi pod nazivom „Autoportret“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 5. 2017. 13:29

Nagrade gimnazijalcima

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu svake godine povodom Dana Matice hrvatske i Dana Međimurske županije raspisuje književni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 22. 5. 2017. 18:02

Projekt E-škola kemije u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec

U okviru Međužupanijskoga vijeća nastavnika kemije Međimurske i Varaždinske županije, kojeg je voditeljica profesorica Davorka Majetić, u subotu, 20. svibnja 2017. godine, u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec ponovno je održana E-škola kemije na kojoj su sudjelovali učenici i profesori ovih županija.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 21. 5. 2017. 22:11

Oproštaj od maturanata

Tradicionalnom priredbom, uz puno glazbe, plesa, ali i suza te dodjelom nagrada najuspješnijima, u petak, 19. svibnja 2017. godine, ispratili smo još jednu generaciju maturanata Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 20. 5. 2017. 10:08

PUTUJEM I UČIM – Posjet Prirodoslovnom muzeju u Beču

Osamdesetak gimnazijalaca proteklu je subotu, 13. svibnja, provelo na izvanučioničkoj nastavi u Beču. Voditelji izvanučioničke nastave, koja je održana u sklopu STEM projekta, bili su profesori: Tanja Šalamon, Karmena Vadlja Rešetar, Nikola Lepen, Valentina Novak, Melita Sambolek i Žaklin Lukša.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 5. 2017. 10:13

Barbara Tišlarić i Izak Feher kao saborski zastupnici

Učenici naše škole, Barbara Tišlarić i Izak Feher, sudjelovali su na 5. simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora za učenike srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 5. 2017. 10:11

Ivona Marciuš prva na državnom Natjecanju iz povijesti

 

Ivona Marciuš, naša povjesničarka bez premca, na državnom Natjecanju iz povijesti, održanom u Đurđevcu, osvojila je 1. mjesto u kategoriji drugih razreda!

Čestitke Ivoni i njezinoj mentorici profesorici Verici Mutvar!

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 15. 5. 2017. 19:37

Sjajni kemičari na natjecanju „Ljepota kristalnih ploha"

 

Natjecanje „Ljepota kristalnih ploha", koje organizira Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s Plivom, privedeno je kraju i objavljeni su fantastični rezultati. 

Tri ekipe, tri kategorije, tri nagrade!!!

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 15. 5. 2017. 19:32

Gimnazijski „Dani otvorenih vrata“

Ove su se godine „Dani otvorenih vrata“ naše škole održavali dva dana, u petak, 5. svibnja, od 17 do 19 sati i u subotu, 6. svibnja, od 10 do 12 sati.

Tako su svi zainteresirani osmaši mogli razgledati prostor škole, upoznati profesore i učenike sudjelujući u raznim radionicama te uživati u pjesmama školskog zbora i gimnazijskoga benda Boemikon. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 7. 5. 2017. 14:05

Državno Natjecanje iz fizike

Naši su gimnazijalci pokazali da im ni fizika nije strana! Učenik drugog razreda, Fran Žinić, od 2. do 5. svibnja sudjelovao je na državnom Natjecanju iz fizike u Vinkovcima, a kući se ponosno vratio s osvojenom trećom nagradom!

Velike čestitke njemu i njegovoj mentorici Karmeni Vadlji Rešetar!

Hana Tisaj, 3.f

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 7. 5. 2017. 11:55

Izvrstan rezultat na državnom Natjecanju iz biologije

Od 3. do 5. svibnja održano je državno Natjecanje iz biologije. Najbolji mladi biolozi iz cijele Hrvatske okupili su se u Vinkovcima da bi na najvišoj razini natjecanja pokazali stečeno znanje. Među njima je bio i naš učenik prvog razreda, Jura Rapaić, koji je osvojio izvrsno treće mjesto u državi.

Čestitke Juri i njegovoj mentorici profesorici Tanji Šalamon! 

Luka Pleš, 1.g

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 6. 5. 2017. 18:11

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Šibenik je ove godine, od 26. do 28. travnja, bio mjesto održavanja državnog Natjecanja iz hrvatskoga jezika. Učenice naše škole i ovaj su se put pokazale izvrsnima u poznavanju materinskoga jezika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 5. 2017. 09:22

Predavanje o operaciji „Bljesak“

Maturanti naše Gimnazije, u pratnji profesorice povijesti Marije Borko, prisustvovali su u petak, 28. travnja 2017. godine, predavanju o ratnoj operaciji „Bljesak“ koja je u vrijeme Domovinskog rata imala značajnu ulogu u preokretu ratne situacije u korist Hrvatske. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 2. 5. 2017. 22:46

Državno Natjecanje iz kemije

Državno Natjecanje iz kemije održano je od 25. do 28. travnja 2017. godine u Štrigovi, a naši su učenici i ovaj put postigli odlične rezultate.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 2. 5. 2017. 22:45

Gimnazijalci u „Kraljevom vrtu“

U ponedjeljak, 24. travnja, učenici 1.a razreda s razrednicom profesoricom Nadom Čatlaić posjetili su Memorijalnu zbirku Ladislava Kralja. S početkom u 11.00 sati, u dvorištu Memorijalne zbirke Ladislava Kralja, u „Kraljevom vrtu“, prisustvovali su kulturnom i glazbenom programu koji su pripremili učenici OŠ Petar Zrinski iz Šenkovca.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 4. 2017. 21:45

Badmintonaši (opet) državni prvaci!

Od 23. do 25. travnja u Poreču je održana završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2016./2017. Našu školu predstavljali su nogometaši, stolnotenisači, badmintonaši i badmintonašice.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 4. 2017. 21:44

Dašak nacionalne povijesti u našoj školi

U ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine, naši maturanti imali su priliku upoznati dr. sc. Antu Nazora, povjesničara koji se detaljnije bavi tematikom Domovinskog rata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 4. 2017. 21:42

Državno Natjecanje iz engleskog i njemačkog jezika

Mursko Središće ove je godine bilo domaćin državnog Natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika koje se održalo od 5. do 7. travnja 2017. godine. Učenici naše škole ostvarili su sjajne rezultate! 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 22. 4. 2017. 13:20

Zamjena uloga u Gimnaziji

Svake su promjene u rutini, a osobito u školskom sustavu, dobrodošle. Jednako je tako  bilo i u našoj školi u srijedu, 12. travnja, kada je s radošću, ali i uzbuđenjem bila prihvaćena ideja o zamjeni uloga djelatnika škole  i učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 13. 4. 2017. 12:57

Usavršavanje srednjoškolaca u govornoj izvrsnosti

Naša škola imala je čast 6. i 7. travnja ugostiti 1. školsku govornicu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 12. 4. 2017. 16:33

Turska čarolija

Nakon posjeta učenika iz triju različitih zemalja Hrvatskoj u okviru projekta Erasmus+ u rujnu, došao je red i na uzvratni posjet. Pet naših učenica (Ines Benčik, Sara Bodulica, Sara Kirić, Lea Šarić i Zoja Vizinger), 31. ožujka 2017. godine, sjelo je u zrakoplov zajedno s profesorima Miroslavom Gakićem, Petrom Pavlicom i Robertom Siladijem i zaputili su se prema Istanbulu. Nakon samo dva sata leta stigli su u zračnu luku Atatürk Uluslararası Havalimanı gdje su ih dočekali njihovi domaćini. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 10. 4. 2017. 09:50

Ivan i Stjepan sudjelovali na „Novigradskom proljeću“

Dvojica naših učenika prvog razreda, Stjepan Petković i Ivan Munđar, od 1. do 8. travnja sudjelovali su u Školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“. Škola je to za darovite učenike koji se bave različitim jezično-umjetničkim aktivnostima. Naši su gimnazijalci bili pozvani na sudjelovanje u radionicama Škole stvaralaštva i ovo je za njih bila prava prilika da usavrše svoja znanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 10. 4. 2017. 09:49

Državno Natjecanje iz matematike

Nakon brojnih natjecanja, red je došao i na matematiku! Državno Natjecanje iz matematike održano je u Primoštenu od 3. do 5. travnja, a naši gimnazijalci i ovaj su put bili među najboljima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 9. 4. 2017. 15:46

Mladi fizičari posjetili Institut Ruđer Bošković u Zagrebu

Posljednji petak u ožujku desetak fizičara 3.f razreda provelo je na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu sudjelujući u projektu CERN Masterclass. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 4. 2017. 22:06

Gimnazijalci na proljetnom krosu

Proljetni kros Međimurja održava se svake godine za učenike osnovnih i srednjih škola te vrtićki uzrast. Ovogodišnji, dvadeset i peti po redu, okupio je mnoge srednjoškolce u čakovečkom parku. U subotu, 1. travnja, na stazi pod zidinama Staroga grada, rezultatima su se istaknuli naši Gimnazijalci. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 4. 2017. 16:24

Laura Horvat na državnom Natjecanju iz latinskog jezika

Državno Natjecanje iz latinskog jezika održano je u Skradinu od 29. do 31. ožujka. Našu Gimnaziju predstavljala je Laura Horvat, učenica 2. f razreda.

Laura je u poznavanju latinskog jezika osvojila sjajno 7. mjesto.

Pripremala ju je profesorica Lidija Kolar.

Jako smo ponosni na Lauru. Audaces fortuna iuvat!

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 2. 4. 2017. 22:35

Gimnazijski zbor nastupio na Smotri zborova

Naš gimnazijski zbor dugo se pripremao za nastup na ovogodišnjoj županijskoj Smotri zborova koja je održana u Centru za kulturu u Čakovcu u srijedu, 29. ožujka 2017.

Na Trećem susretu zborova osnovnih i srednjih škola pjevačko umijeće svojih učenika ponosno je pokazalo 16 škola u osamnaest točaka. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 30. 3. 2017. 08:34

Nova radionica Filozofskog cafea

Željni promjena?

Ovaj put nije bila riječ o obilježavanju Svjetskog dana filozofije, već je zbog velikog interesa učenika, a i profesora, u našoj školi ponovno održana radionica Filozofskog cafea.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 3. 2017. 22:10

Naše odbojkašice treće u regiji

Regionalno Natjecanje u odbojci održano je 28. ožujka 2017. godine u Areni Varaždin, u organizaciji Varaždinskog školskog sportskog saveza. Sudjelovale su četiri ekipe.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 3. 2017. 19:30

Poluzavršno državno Natjecanje u rukometu za mladiće

Poluzavršno državno Natjecanje u rukometu za mladiće održano je u Areni Varaždin u srijedu, 22. ožujka 2017. godine.

Sudjelovale su četiri gimnazijske ekipe iz četiri različita grada: Virovitice, Varaždina, Koprivnice i Čakovca. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 3. 2017. 14:46

Novi uspjeh Martina Josipa Kocijana

Na 23. hrvatskoj informatičkoj olimpijadi, najprestižnijem i najznačajnijem godišnjem informatičkom natjecanju za učenike srednjih škola Republike Hrvatske, održanom u Zagrebu, 25. ožujka 2017. godine, Martin Josip Kocijan, učenik prvog razreda naše Gimnazije, zauzeo je odlično 7. mjesto ukupno i prvo mjesto u prvoj podskupini (1. i 2. razred srednje škole). 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 3. 2017. 14:37

Gimnazijalci darivali krv

U petak, 24. ožujka 2017. godine, održano je dobrovoljno darivanje krvi u Srednjoj školi Čakovec. Pozvani su bili maturanti svih srednjih škola, a sudjelovali su i naši gimnazijalci. S blagim grčem u želucu, odlučili su prevladati strah od igala i sa smiješkom na licu pomoći potrebitima. Radilo se punom parom od ranog jutra, odaziv je bio velik, a za nagradu su učenici dobili fini ručak u kantini SŠČ-a. ​

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 3. 2017. 19:01

Međužupanijsko Natjecanje u ženskom rukometu

U utorak, 21. ožujka, u Graditeljskoj školi Čakovec održano je dugo iščekivano međužupanijsko Natjecanje u ženskom rukometu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 22. 3. 2017. 09:42

Maturanti u Hidroelektrani Čakovec

Tridesetak maturanata naše škole u četvrtak, 16. ožujka, posjetilo je Hidroelektranu Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 20. 3. 2017. 09:34

Gimnazijalke sudjelovale na panel-diskusiji u Svetom Martinu na Muri

U Svetom Martinu na Muri u petak, 17. ožujka 2017. godine, održana je panel-diskusija pod nazivom "Uključenost žena u politički život Republike Hrvatske", a na panelu su sudjelovale i naše gimnazijalke, učenice 4. razreda u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 18. 3. 2017. 17:53

Martin Josip Kocijan na državnom Natjecanju iz informatike

Naša je škola imala predstavnika na državnom Natjecanju iz informatike koje se održalo u Primoštenu od 14. do 17. ožujka 2017. godine i to u najzahtjevnijoj kategoriji – Primjena algoritama. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 3. 2017. 23:27

Digitalna revolucija u Gimnaziji

Digitalna revolucija događa se svuda oko nas, pa i u obrazovanju. Tehnologija koja se brzo mijenja nudi različite mogućnosti u transformaciji načina na koji se znanje prenosi i usvaja.

Do takve revolucije došlo je i u našoj školi u subotu, 11. ožujka 2017. godine, na radionici koju je vodio profesor Miljenko Blažeka, a tijekom koje je učenicima predstavljen novi način programiranja pomoću mikrobitova koje su omogućili Croatian Makers - Institut za razvoj i inovativnost mladih - IRIM. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 3. 2017. 19:15

Lara Resman i Mihael Pristav na „Turniru mladih prirodoslovaca“

Učenici prvog razreda Lara Resman i Mihael Pristav sudjelovali su u drugom krugu natjecanja „Turnir mladih prirodoslovaca“ izlaganjem i obranom eksperimentalnih zadataka koje su izradili sa svojim mentorima Melitom Sambolek i Krešimirom Trojkom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 3. 2017. 19:11

Izvrsni volonteri Ana Marija Radošević i Ervin Nedeljko

Sportaši, odlikaši, učenici prvog razreda Ana Marija Radošević i Ervin Nedeljko, zbog svoje su izvrsnosti izabrani kao dva od ukupno četiri predstavnika Republike Hrvatske za sudjelovanje u Erasmus+ projektu „Volontiranje u školskom sportu". 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 16. 3. 2017. 18:54

Županijsko Natjecanje iz biologije

Kako je teško nadmašiti naše učenike u biologiji, pokazalo se i ove godine na županijskom Natjecanju iz biologije! Prvo mjesto u kategoriji prvih razreda osvojio je Jura Rapaić, a u drugim se razredima istaknula Korina Srpak zauzevši 2.mjesto. Lovro Mikulić i Lea Šarić također su pokazali fantastično znanje osvojenim. 2. i 3. mjestom. U kategoriji četvrtih razreda, naši maturanti, Alojzije Košić, Ines Benčik i Goran Posavec, zablistali su osvojivši 1., 2. i 3. mjesto. Njihovi su mentori profesorice Tanja Šalamon, Nevenka Sinković i Žaklin Lukša te profesor Krešimir Trojko. Čestitke svima!

 

Dina Posedi, 3.e

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 14. 3. 2017. 12:41

Održano županijsko Natjecanje iz kemije

Gimnazijalci su postigli zavidne rezultate i na ovogodišnjem županijskom Natjecanju iz kemije. Natjecanje je održano 9. ožujka 2017. godine u Gospodarskoj školi Čakovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 13. 3. 2017. 22:30

Gimnazijske avanture u Arhivu

Petak, 10. ožujka 2017. godine, bio je veoma zanimljiv dan za skupinu naših gimnazijalaca koji su zajedno s profesoricom Marijom Borko posjetili Hrvatski državni arhiv u sklopu projekta „Community as opportunity the creative archives' and users' network“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 11. 3. 2017. 09:23

Županijsko Natjecanje iz fizike

Gimnazijalci su se opet pokazali izvrsnima, ovaj put na području fizike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 9. 3. 2017. 22:22

Gimnazijalci izvrsni u poznavanju povijesti

U Srednjoj školi Čakovec u utorak, 7. ožujka 2017. godine, održano je županijsko Natjecanje iz povijesti na kojem su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda iz Srednje škole Prelog, Srednje škole Čakovec, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec te naše Gimnazije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 8. 3. 2017. 11:25

Lukas Novak uspješan na matematičkom natjecanju u Bukureštu

Na međunarodnom matematičkom natjecanju Romanian Master of Mathematics, održanom od 22. do 27. veljače 2017. godine u Bukureštu, sudjelovalo je 111 učenika iz 17 država svijeta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 8. 3. 2017. 11:18

Sjajni nogometaši izborili put u Poreč

Dvorana Graditeljske škole Čakovec u utorak, 7. ožujka 2017. godine,  bila je domaćin poluzavršnog Natjecanja u nogometu za mladiće. Našu županiju predstavljao je „ŠŠD Gimnazijalac“ kao prvak Međimurske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 8. 3. 2017. 09:53

Gimnazijalci briljirali u poznavanju hrvatskoga jezika

Gospodarska škola Čakovec ove je godine bila domaćin županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika na kojem su u ponedjeljak, 6. ožujka 2017. godine, sudjelovali učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Srednje škole Čakovec, Srednje škole Prelog i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 8. 3. 2017. 09:51

Terenska nastava u Zagrebu

Učenici naše škole, točnije mladi povjesničari zainteresirani za prapovijesno doba u Hrvatskoj, imali su priliku u utorak, 28. veljače 2017. godine, posjetiti Arheološki muzej u Zagrebu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 4. 3. 2017. 19:36

Gimnazijalci sudionici CERN Masterclassa

Na poziv bivšeg učenika Gimnazije, danas doktora znanosti Nikole Poljaka, naši su učenici bili sudionici CERN Masterclassa.

Rafael Goričanec, David Miser, Luka Strniščak i Marija Rešetar, zajedno s profesoricom Valentinom Novak, četvrtak, 2. ožujka 2017. godine, proveli su na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu gdje su dobili priliku upoznati se s aktivnostima naših znanstvenika na CERN-u.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 3. 3. 2017. 13:06

Matematičari rasturaju!

I ove se godine vodila žustra borba među najboljima na županijskom Natjecanju iz matematike održanom u utorak, 28. veljače 2017. godine, u Tehničkoj školi Čakovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 2. 3. 2017. 23:01

Rezultati županijskog Natjecanja iz njemačkog jezika

U srijedu, 1. ožujka  2017. godine, održano je županijsko Natjecanje iz njemačkog jezika. Kao i prijašnjih godina, učenici srednjih škola Međimurske županije natjecali su se u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec iz koje je sudjelovalo čak 17 učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Miljenko Blažeka  datum: 1. 3. 2017. 18:39

Odbojkašice zablistale zlatnim sjajem

U utorak, 28. veljače 2017. godine, u dvorani Ekonomske i trgovačke škole održano je županijsko Natjecanje u ženskoj odbojci.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 2. 2017. 19:20

Nasmijana lica gimnazijskog karnevala

Danas se u našoj školi već tradicionalno održao fašnik. Gimnazijalci su još jednom pokazali svoju kreativnost, originalnost i duhovitost u izboru fašničkog kostima.

Hodnicima prepunim euforije šetali su učenici u pidžamama, policajci, gejše, kuharice, likovi iz bajki te mnoge druge kreativne maske. Svi zajedno dobro su se naplesali i zabavili tijekom velikog odmora, a izabrane su i naj maske.

Upravo su se maškare pokazale kao šlag na torti i najbolji način za obilježiti kraj veljače, otjerati zimu i u ožujak ući prepuni dobrih vibracija.

Sara Baumgartner, 4.g

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 2. 2017. 19:18

Županijsko Natjecanje u ženskom rukometu

Naše rukometašice otišle su kući zlatne! U četvrtak, 23. veljače, održano je županijsko Natjecanje u ženskom rukometu u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 24. 2. 2017. 08:10

Uspjeh na Natjecanju iz geografije

U Srednjoj školi Prelog, 23. veljače 2017. godine, održano je županijsko Natjecanje iz geografije, a sudjelovali su i učenici naše škole i postigli odlične rezultate.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 23. 2. 2017. 22:07

Rezultati županijskog Natjecanja u košarci

Ovogodišnje županijsko Natjecanje u košarci održano je 21. veljače 2017. godine. Domaćin natjecanja bila je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 21. 2. 2017. 23:02

Gimnazijalci prvi na Natjecanju iz engleskog jezika

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec u utorak, 21. veljače 2017. godine, bila je domaćin županijskog Natjecanja iz engleskog jezika. Učenici naše škole još jednom su se pokazali uspješnima te ostvarili odlične rezultate. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 21. 2. 2017. 22:04

Održano županijsko Natjecanje iz latinskog jezika

U ponedjeljak, 20. veljače, u našoj je školi održano županijsko Natjecanje iz latinskog jezika. Prvo mjesto u poznavanju latinskog osvojila je učenica Laura Horvat iz 2.f razreda čija je mentorica profesorica Lidija Kolar. Jako smo ponosni na Lauru i želimo joj plasman na državnu razinu natjecanja.

Luka Pleš, 1.g

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 20. 2. 2017. 23:18

Nova STEM subota u Gimnaziji

Kada su u pitanju STEM (science, technology, engineering, math) radionice nije teško ustati rano ni subotom. Radionice su se održavale od 8 do 12 sati u kabinetima kemije, biologije, fizike, matematike i informatike.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 2. 2017. 22:30

Gimnazijalci se plasirali na državno iz badmintona!

U srijedu, 15. veljače, u dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu održano je poluzavršno Natjecanje u badmintonu za ekipe Skupine sjever: muške i  ženske ekipe iz Srednje škole Marka Marulića Slatina i Gimnazije Fran Galović Koprivnica, muške ekipe iz  Elektrostrojarske škole Varaždin, ženske ekipe iz Gospodarske škole Varaždin i muške i ženske ekipe domaćina, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 16. 2. 2017. 00:40

LiDraNo 2017.

U utorak, 13. veljače naša je škola imala posebnu čast biti domaćin županijske Smotre LiDraNo 2017. koja se održala u Centru za kulturu Čakovec.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Miljenko Blažeka  datum: 13. 2. 2017. 20:33

Gimnazijalci opet na vrhu!

Naši su učenici prvih, drugih i trećih razreda zablistali na županijskom Natjecanju iz informatike – INFOKUP 2017 održanom 10. veljače u Tehničkoj školi Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 11. 2. 2017. 11:55

Još jedno zlato za Gimnaziju

Ovogodišnje županijsko Natjecanje u rukometu održano je 9. veljače 2017. godine u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 10. 2. 2017. 16:51

LEO klub Zrinski Čakovec

Želite li se uključiti i pomoći napraviti promjene u svojoj okolici ili na prostoru Hrvatske, onda je LEO klub Zrinski Čakovec pravo mjesto za vas. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 6. 2. 2017. 21:55

Nogometašice osvojile srebrnu medalju

U petak, 3. veljače 2017. godine, održano je Natjecanje u futsalu za srednjoškolke. U dvorani Graditeljske škole Čakovec natjecale su se ekipe iz Srednje škole Čakovec, Srednje škole Prelog, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Graditeljske škole Čakovec te naše Gimnazije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 5. 2. 2017. 15:27

Maturanti polagali za Njemačku jezičnu diplomu

Da naši gimnazijalci imaju notu za jezike, vidljivo je iz mnogih natjecanja i priznanja, a ovaj put to je dokazalo trideset maturanata naše škole koji su sudjelovali u polaganju Njemačke jezične diplome (DSD) na razini C1.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 2. 2. 2017. 21:31

Sportske nade grada Čakovca

U ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine, u dvorani Scheier u Čakovcu održano je proglašenje najboljih sportaša i ekipa u 2016. godini u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 31. 1. 2017. 21:59

Naši nogometaši su županijski prvaci

Dvorana Graditeljske škole Čakovec ugostila je nogometne momčadi međimurskih srednjih škola u petak, 27. siječnja 2017. godine, na županijskom Natjecanju u nogometu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 28. 1. 2017. 15:24

Župan dodijelio ugovore za stipendije

Dobre vijesti stižu nam od župana Matije Posavca koji je 25. siječnja u zgradi Scheier podijelio ugovore za stipendije djeci hrvatskih branitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 25. 1. 2017. 22:42

Obilježen „Dan mimoza“

U subotu, 21. siječnja, obilježava se Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice pod nazivom „Dan mimoza“ koji organizira Hrvatska liga protiv raka. Naziv potječe od nježnog cvijeta mimoze koji u mnogim narodima predstavlja simbol žene, emancipacije, slobode i osjećajnosti. Cilj je ovog projekta osvijestiti žene da se brinu o intimnom zdravlju te ih potaknuti na redovite kontrole. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 20. 1. 2017. 21:16

Lara i Mihael na Državnom turniru mladih prirodoslovaca

Ove godine Hrvatska će se treći puta uključiti u međunarodno prirodoslovno eksperimentalno natjecanje IYNT (International Young Naturalist Tournament) za učenike do 16 godina. Ekipa od 6 članova bira se na Državnom turniru mladih prirodoslovaca koji se održao u Zagrebu 14. siječnja 2017. godine u prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 16. 1. 2017. 23:26

Izuzetan podvig maturanta Tina Novosela

Sjećate li se momka koji je jesenas pretrčao 100 kilometara u 12 sati? To je bio naš maturant, Tin Novosel, koji je osim toga i najmlađi član Hrvatske Gorske Službe Spašavanja. Ovu je godinu na izmaku odlučio zaključiti nevjerojatnim i fantastičnim podvigom - snježnim usponom na 2864 metra visok Triglav, najviši vrh Slovenije i najviši vrh Julijskih Alpi. Spavati na -5 stupnjeva celzijevih kada je izvan šatora -20 teško je i zamisliti, a kamoli pokušati i uspjeti u tome. Ono na čemu smo mu zavidni pogled je koji se pruža s vrha. Tine, čestitamo, pravo si nadahnuće!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 12. 2016. 14:49

Nagrada gimnazijskim sportašima

Gimnazijski sportaši još su se jednom iskazali! Atletičarka Nina Dobša i član badmintonske ekipe Filip Bel, 22. prosinca 2016. proveli su dan u Zagrebu s profesorom Robertom Siladijem gdje su u ime škole primili nagradu Hrvatskog školskog sportskog saveza za najbolje sportske rezultate u školskoj godini 2015./2016. u kategoriji za najbolje školsko sportsko društvo srednjih škola Republike Hrvatske. Gimnazijsko se školsko sportsko društvo plasiralo iza zagrebačke Športske gimnazije i koprivničke Gimnazije 'Fran Galović'. Nini i Filipu nagradu za 3. mjesto uručili su Janica Kostelić i Nikola Perković. Gimnazijalci su opet dokazali svoje sposobnosti i istaknuli se među vršjacima. Čestitamo i želimo im još mnogo sličnih uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 31. 12. 2016. 14:42

17. SAJAM DOBROTE U ŽIVOM ADVENTSKOM DUHU

I ove su godine naši gimnazijalci iskazali svu svoju kreativnost i marljivost na još jednom šarenom izdanju Sajma dobrote –  veselom događaju kojim gimnazijalci već 17. godinu prikupljaju novac u humanitarne svrhe i na poseban način obilježavaju zadnji dan nastave u prvom polugodištu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 23. 12. 2016. 21:00

Nagrađeni naši fizičari

Na Skupštini Hrvatskog fizikalnog društva održanoj 15. prosinca 2016. godine, najčešće se spomnjala naša Gimnazija jer su dodijeljene nagrade učenicima i njihovim mentorima za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima u 2016. godini. Nagrade su primili učenici naše škole Filip Bacinger i Juraj Barlek za sudjelovanje na Međunarodnom natjecanju prirodoslovaca ICYS u Rumunjskoj i Borna Bilas koji nas je predstavio na Međunarodnom turniru fizičara IYPT u Rusiji. Čestitke momcima i njihovoj mentorici, profesorici Meliti Sambolek. Ponosni smo i nadamo se da će imati nasljednike u novim generacijama!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 23. 12. 2016. 14:44

Footloose u Gimnaziji

Učenici trećeg razreda koji pohađaju izbornu nastavu Glazbene umjetnosti ove su godine u sklopu Sajma dobrote predstavili svoju verziju popularnog mjuzikla „Footloose“ pod vodstvom profesora Damira Rodigera. Od početka školske godine marljivo su vježbali, sve dok nisu uskladili svoje vokale i plesne pokrete i zapjevali pred publikom u srijedu, 21. prosinca, u 18 sati. Izveli su deset poznatih pjesama poput „Footloose“, „Little Loving“, „Hero“ i „Almost Paradise“ kojima su rasplesali učenike i zabavili profesore.

„Bilo je zabavno raditi na mjuziklu i uz puno truda i odricanja uspjeli smo usavršiti mjuzikl do humanitarnog koncerta“, kaže jedna od solistica, Paula Kedmenec iz 3.b razreda.

Radujemo se sljedećim nastupima naših glazbenjaka koji nas iz godine u godinu uveseljavaju svojim talentima!

Maria Levačić, 3.b

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 22. 12. 2016. 18:24

Večer smijeha

Već nekoliko godina u sklopu Sajma dobrote u našoj gimnaziji gostuju stand up komičari Comedy kluba „Studio smijeha“ iz Zagreba. Da se tradicija ne bi prekinula, i ove je godine održana Večer smijeha, a za dobru atmosferu pobrinuo se komičar Tin Sedlar koji se, kako kaže, boji svega što je više od 168 centimetara.

„Smijeh liječi“ stara je izreka, a danas su 'izliječeni' brojni učenici, profesori i posjetitelji koji su prisustvovali događaju. Tin nas je svojim nastupom uspio nasmijati jer smo se prepoznali u brojnim situacijama koje je prikazao.

Da škola nije samo mjesto učenja, već i zabave i smijeha, dokazuju upravo ovakve večeri.

Glorija Srpak, 3.b

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 12. 2016. 23:19

Izložba fotografija „Prijateljstvom protiv ovisnosti”

Već se tradicionalno od 15. studenog do 15. prosinca diljem Hrvatske obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti, a ove je godine obilježen i u Osnovnoj školi Strahoninec.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 12. 2016. 16:59

Poviješću ulazimo u budućnost

Dobre vijesti stižu nam iz Hrvatskog državnog arhiva.

Na radionici održanoj u našoj školi u petak, 16. prosinca, gimnazijalcima je predstavljen projekt kojemu je cilj popularizirati Arhiv i njegovu djelatnost. Radionici su prisustvovali stručnjaci iz Zagreba te ravnatelj štrigovskog Arhiva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 19. 12. 2016. 16:57

Gimnazijski „Pub Quiz“

U sklopu brojnih događanja koja nam uoči Sajma dobrote uljepšavaju ovo predbožićno vrijeme, u srijedu, 14. prosinca, u 13 sati održan je dugo iščekivani „Pub Quiz“ kao novina ovogodišnjeg Sajma. Učenici Srednje škole Čakovec i Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec okupili su se u bivšoj gimnazijskoj knjižnici i ponosno pokazali svoje znanje.  U kvizu su sudjelovala 23 tima s po 3 člana, a raznolikost pitanja pružila je priliku svakom sudioniku da aktivno sudjeluje i, uz malo sreće, povede svoj tim do pobjede. Tri tima s najvišim postignućem nagrađena su ukusnim obrokom u Starom Hrastu.

Zahvaljujemo organizatorima i svim sudionicima te se radujemo idućem kvizu!

Klara Haček, 3.b

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 14. 12. 2016. 20:56

Balade Petrice Kerempuha u Gimnaziji

U auli Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. godine, održan je sat književnosti, a tema su bile Balade Petrice Kerempuha Miroslava Krleže.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 12. 12. 2016. 22:37

Novi susret STEM-ovaca

Početak vikenda ponovo je bio rezerviran za druženje uz znanost. Pedesetak gimnazijalaca u subotu, 10. prosinca, imalo je priliku prisustvovati predavanju doc.dr. Nikole Poljaka s Odsjeka za fiziku zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta koji svoje znanstvene korijene vuče iz čakovečke Gimnazije. U svoju se školu vratio kako bi našim učenicima objasnio sve o antimateriji i aktualnim znanstvenim istraživanjima na tu temu.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 11. 12. 2016. 21:02

Božićni zvončić traži sreću

Prosinac je mjesec darivanja, radosti, osmijeha.  Naši su gimnazijalci 2. e i 2. g razreda, u pratnji prof. Zdravke Skok sve to osjetili u subotu, 10. prosinca, poklonivši božićnu predstavu djeci s Downovim sindromom. Djeca su u pratnji roditelja u igraonici „Prugi i prijatelji“ pratila predstavu Božićni zvončić traži sreću, a zatim im je Djed Mraz podijelio darove. Gđa Višnja Horvat, predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije, iskreno zahvaljuje gimnazijalcima te vjeruje da su ih iskrena ljubav i topli zagrljaji ove posebne djece potakli da i dalje čine dobro i pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 11. 12. 2016. 20:59

Maturanti u Zagrebu

Maturanti naše škole u dvije su grupe, jedna u srijedu (7. prosinca), a druga u četvrtak (8. prosinca) posjetili Zagreb.

Najprije su razgledali Hrvatski sabor na Markovom trgu na Gornjem gradu te prisustvovali sjednici Sabora pomno slušajući rasprave zastupnika s galerije

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 10. 12. 2016. 17:02

Planska igra "Lokalna samouprava" Zaklade Friedrich Ebert

Važnost socijalnog angažmana mladih neprocjenjiva je. Kako bi još više naučili i pridonijeli zajednici, naši gimnazijalci i učenici Srednje škole Čakovec uključili su se u projekt ZakladeFriedrich Ebert koja podučava mlade o djelokrugu i važnosti lokalne samouprave kao nivoa vlasti bitnoga za manje sredine kao što je i naš Čakovec. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 10. 12. 2016. 11:21

Sat kodiranja

"Sat kodiranja" na kojem je sudjelovalo dvadeset učenika prvih razreda obilježen je u četvrtak, 8. prosinca, u informatičkoj učionici.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 9. 12. 2016. 08:43

Otvorena izložba fotografija Filipa Lučina

Otvorenje izložbe "Četiri godišnja doba", čiji je autor Filip Lučin, održano je u Gimnaziji u četvrtak, 1. prosinca 2016. godine. Osim što je član Fotokluba Čakovec, autor je također i član biciklističkog kluba, te su sve njegove fotografije nastale na njegovim vožnjama i to u krugu od 50 kilometara od Čakovca. Autora je predstavio Davor Žerjav, također jedan od članova kluba, koji je govorio o povijesti Filipovog rada. Izložbu je organizirao profesor Petar Pavlic. Fotografije će zasigurno svojim bojama uveseliti i uljepšati tmurnu zimu u našoj školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 3. 12. 2016. 08:27

Večer matematike

Hrvatsko matematičko društvo i ove godine razbija predrasude o matematici kao dosadnoj disciplini svojim radionicama u sklopu Večeri matematike koja se u našoj školi održala u četvrtak, 1. prosinca 2016. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 1. 12. 2016. 22:09

Održano natjecanje „Best in English“

U srijedu, 30. studenog, naša se škola ponovno priključila međunarodnom online natjecanju „Best in English“ u organizaciji Czech-us. Nakon odličnih pojedinačnih rezultata iz siječnja ove godine i 4. mjesta u ukupnom poretku, ekipa mladih i vrijednih gimnazijalaca željna novih iskustava, odlučila se ponovno okušati u znanju engleskog jezika. Sudjelovalo je tridesetak vrsnih „Engleza“ koji su pokušali opravdati uspjeh njihovih prethodnika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 30. 11. 2016. 21:27

Juvenes Translatores

Europska komisija već cijelo desetljeće organizira Juvenes Translatores, natjecanje za odabir naboljih mladih prevoditelja u Europskoj uniji. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj svake godine nasumično odabire 11 sudionika iz velikog broja prijavljenih škola, a širom Europe natječu se učenici iz 751 škole. Naša škola nažalost ove godine nije među njima, no zainteresirani učenici ipak su imali priliku okušati se u prevođenju tekstova sa službenog dijela natjecanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 27. 11. 2016. 22:04

Edukacija o Holokaustu

U utorak, 22. studenog, u Centru za kulturu Čakovec održan je obrazovni program za djecu i mlade pod nazivom "Edukacijska jutra". U sklopu programa prikazan je nizozemski film "Tajne rata" koji govori o Holokaustu. Nakon projekcije, Branko Lustig, poznati producent, učenicima je iznio svjedočanstvo o vlastitom iskustvu iz koncentracijskog logora. Gimnazijalce je potresni program duboko dojmio.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 23. 11. 2016. 15:57

Projekt STEM zasladio našu školu

U subotu, 19. studenog, održana je prva radionica u sklopu projekta STEM. Učenici prvih, drugih i trećih razreda, podijeljeni u grupe, izvodili su pokuse na temu Šećeri u živom svijetu. Učenici su se zabavljali, ali i učili uz pokuse zanimljivih imena koji svaku glavicu pretvore u radoznalu. Neki od pokusa su: Dokaži koliko si sladak, Polagano i na duge staze, Blago onom tko te ima, Tko se nije skrio, magarac je bio, Ima li me ili me nema, Jer ja mijenjam sve, Skriveni šećeri...

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 21. 11. 2016. 08:57

Zapalili smo svijeće za Vukovar

I gimnazijalci su obilježili Dan sjećanja na pad herojskoga grada Vukovara i 18. studenoga pridružili se mnogima koji su zapalili svijeću za sve poginule i nestale. Samo je jedna misao prolazila glavom: "Ne ponovilo se!" Učenike je pratila profesorica Nada Čatlaić.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 21. 11. 2016. 00:53

Zasjali u Gradskoj kavani

Tko su bile zvijezde večeri 17. studenog 2016. u Gradskoj kavani? Polaznici umjetničke radionice Zoon poetikon pod vodstvom profesora Ivana Pranjića koji su pripremili raznolik program za goste. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 21. 11. 2016. 00:45

Priznanje s Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Nakon Fakulteta elektrotehnike i računarstva ovaj put nam priznanje stiže s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. U petak, 18. studenog 2016., profesorica Mirjana Hranilović, kao predstavnica škole, primila je priznanje Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec kao srednjoj školi iz koje dolazi najviše najboljih studenata. Naši nekadašnji učenici, a sad studenti FSB-a, Danijel Zadravec i Patrik Radas također su nagrađeni. Čestitke!
 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Mavrek  datum: 21. 11. 2016. 00:31

Svjetski dan filozofije uz Filozofski cafe

Kava? Da, molim. Jer najbolje razmišljamo kad smo opušteni, a upravo je takva bila i atmosfera Filozofskog cafea kojim se u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec i ove godine obilježio Svjetski dan filozofije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 17. 11. 2016. 19:34

Dodjela zahvalnice FER-a

Potvrda kvalitete rada naših učenika i profesora stiže nam sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računalstva gdje je u srijedu, 16. studenog 2016. godine, našoj Gimnaziji svečano dodijeljena nagrada za istaknuti doprinos srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 17. 11. 2016. 15:36

Gimnazijalci i ove godine posjetili Interliber

U subotu, 12. studenog, ljubitelji knjiga naše škole posjetili su Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila te najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj koja na jednom mjestu okuplja bogat edukativni, ali i izdavački program.

  :: opširnije :: 


objavio: Gabrijela Detelj  datum: 13. 11. 2016. 17:44
» Arhiva naših vijesti