2020-01-20 15:54:50

JAVNI POZIV ZA RAZMJENU UČENIKA - SJEVERNA MAKEDONIJA

Poziv za sudjelovanje u programu razmjene učenika

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresirane učenike drugih i trećih razreda na sudjelovanje u programu razmjene s učenicima Gimnazija Nikola Karev iz Skoplja u Sjevernoj Makedoniji. Ovo je izvrsna prilika da putuješ te upoznaš novu zemlju, kulturu i običaje. Uz vrijedna novostečena znanja i iskustva, upoznat ćeš svoje vršnjake iz Makedonije, sklopiti nova prijateljstva, ali i stvoriti uspomene za cijeli život.

O razmjeni:

u programu sudjeluje 30 učenika drugih i trećih razreda Gimnazije Josipa Slavenski Čakovec program se odvija od 16. do 22.3.2020. godine dok se uzvratni susret planira za svibanj 2020. godine troškove smještaja i hrane snose učenici domaćini smještaj u obiteljima učenika iz Makedonije, odnosno Hrvatske pri uzvratnom posjetu troškove prijevoza Čakovec - Skoplje - Čakovec (oko 1000 kuna) sufinanciraju roditelji kao i troškove za osobnu potrošnju potrebna suglasnost roditelja.

 

Kriterij za izbor sudionika:

uspjeh učenika u školi komunikativnost, odgovornost i otvorenost za nova iskustva znanje engleskog jezika sudjelovanje u školskim i izvanškolskim projektima i aktivnostima prednost imaju učenici koji se bave glumom, glazbom ili likovnim stvaralaštvom

 

Postupak i  rok za prijavu:

Kandidati koji će sudjelovati u razmjeni birat će se na temelju motivacijskog pisma koje je potrebno poslati do 27. siječnja 2020. godine na adresu klara.feges@skole.hr. U pismu je potrebno predstaviti sebe, svoju obitelj i okruženje, navesti kako provodiš slobodno vrijeme, koji su tvoji interesi i hobiji. Potrebno je objasniti zašto želiš sudjelovati u razmjeni i koji bi mogao biti tvoj doprinos ovom projektu.

Uz osnovne informacije o sebi (ime, prezime i dob) navedi razredni odjel i kontakt telefon.

Učenici će nakon odabira biti obaviješteni o rezultatima.

Koordinatorica programa: Klara Šafarić, mag. paed.


Gimnazija Čakovec