preskoči na sadržaj
Povijest

Godine 1961. donijeta je odluka o osnivanju Gimnazije u Čakovcu, prve obrazovne institucije takvog tipa u Međimurju.

Učenici 2. i 3. razreda Učiteljske škole postali su gimnazijalci i radili su po adaptiranom programu Gimnazije, a četvrtim razredima dana je mogućnost da završe kao gimnazijalci ili kao učitelji. Samo 1. razredi su upisani kao "čisti" gimnazijalci.

Gimnazija je bila smještena u jednom dijelu Staroga grada gdje je do tada djelovala Ekonomska škola koja je preselila u novu zgradu. U Starom gradu nije bilo nikakve adaptacije prostora već su samo nabavljena nastavna sredstva. Gimnazija je imala 18 odjeljenja.

Počinju se praviti planovi za gradnju nove škole. U radnim organizacijama Međimurja održani su masovni sastanci sindikalnih podružnica na kojima su se donosile odluke o načinu prikupljanja sredstava za gradnju. Na taj način prikupljene su dvije trećine sredstava.

Na opće zadovoljstvo učenika, profesora i žitelja Međimurja nova je zgrada otvorena 3. kolovoza 1967. godine.

Prilikom otvorenja Gimnazije upriličen je zbor građana na kojem su bili prisutni predstavnici Republike i Općine Čakovec.

U Gimnaziji je tada bilo 29 profesora. Te iste godine pristupilo se gradnji sportskih terena. Radove su izvodili učenici za vrijeme proizvodne prakse. Teškoće koje su pratile Gimnaziju bile su nedostatak knjižnog fonda i dvorane za
tjelesni odgoj. Velika pažnja posvećivala se slobodnim aktivnostima.

Godine 1977. Gimnazija zajedno s Ekonomskom i trgovačkom školom formira Srednjoškolski centar. Zajednički djelujemo do 1991. godine kada se Gimnazija ponovno osamostaljuje.

Današnje ustrojstvo škole uređeno je tako da što uspješnije doprinosi ostvarenju ciljeva i zadaća srednjeg školstva. Nastava je organizirana po specijaliziranim učionicama i kabinetima. Gimnazija je jedina takva škola u Međimurskoj županiji i svojim kapacitetima zadovoljava potrebe ovog kraja.

Danas ima 28 razrednih odjela, odnosno 870 učenika u tri vrste programa: opća, jezična i prirodoslovno-matematička gimnazija.

Zanimanju za upis u našu školu doprinosi stručan i kvalitetan nastavni kadar. Neprestano se vodi velika briga o opremanju kabineta i učionica, nabavi knjiga za školsku knjižnicu, nabavi stručne literature itd.

Svi učenici mogu zadovoljiti svoje interese kroz izbornu i fakultativnu nastavu, te kroz različite slobodne aktivnosti.

Uz materijalno opremanje škole glavna nam je briga učenik. Mnogo se pažnje posvećuje radu s nadarenim učenicima,
ali i s onima koji imaju probleme bilo koje vrste. Učenici se i zdravstveno prosvjećuju kroz različita predavanja stručnih službi.

Kroz svojih 50 godina rada Gimnazija je imala značajne uspjehe kroz razna natjecanja. 
Službena FB stranica


Službeni Instagram


OBAVIJESTI

Centar izvrsnosti


Škola po mjeri učenika


e-Dnevnik


Državna matura 2019.

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Institucije
 • MZOS
 • NCVVO
 • AZOO

Portali
 • Edu

preskoči na navigaciju